Maykestag introduceert met de Turbo Cut een compleet nieuwe allround frees.

De Maykestag Turbo Cut is voorzien van een opvallende geometrie en een innovatieve slijtvaste coating. Hierdoor kan de frees ingezet worden voor diverse bewerkingsstrategieën. De ontwikkelaars van Maykestag zijn nieuwe wegen ingeslagen en hebben een frees ontwikkeld waarmee onconventionele  frees combinaties in 1 product gecombineerd zijn. In Gietijzer contour frezen, tot 2 x d gleuf frezen in RVS of met 45° in duiken in gereedschapstaal de Turbo cut kan het allemaal! Grote tijdwinst is te behalen doordat met deze frees mee- als tegenlopende frezen zonder enige nadelen gecombineerd kunnen worden.

De Turbo Cut is voorzien van een unieke geometrie. De complexe overgang tussen het vrijloopvlak en de snijkant zorgt voor een hoge stabiliteit. Het uitgekiende samenspel van de geheel vernieuwde kopse-kant met een niet eerdere toegepaste, afgeronde vrijloophoek en een S- vormige vlakspleet, verminderen de krachten die op het gereedschap werken. Hierdoor wordt de spaanafvoer bevordert en  zijn er geen storende randen die de spaanafvoer blokkeren. Dit alles leidt tot een hogere standtijd. De groef- en omtrekgeometrie van het gereedschap is zo ontworpen dat dit een ideale spaanvorming in de meest uiteenlopende materiaalgroepen mogelijk maakt. Door het ontwerp worden er minder trillingen veroorzaakt en zorgt het voor een soepele snede. Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat de frees gebruikt kan worden voor het voorbewerken, semi-finishen en nabewerken van een veelvoud aan materialen.

De Turbo cut zijn 4 snijders met 4 ongelijke spiralenhoeken variërend  van 41°-43°
Leverbaar in diverse lengte maten van kort tot XXL

Een ongekende standtijd gecombineerd met proces betrouwbaarheid lijd tot een aanzienlijke besparing en stelt nieuwe normen in de verspaningstechnologie.

De geheel nieuwe geometrie.