Maykestag is onze hoofdvertegenwoordiging.

Het hoofdkantoor van Maykestag is gevestigd in Puch vlakbij Salzburg in Oostenrijk. De productie vindt plaats op meerdere vestigingen in Oostenrijk.

Met een zeer uitgebreid programma van absolute topkwaliteit is Maykestag, sinds de oprichting in 1957 gestaag gegroeid tot één van de meest innovatieve en toonaangevende producenten van snij-gereedschappen in HSS, PM en VHM binnen Europa.

Maykestag heeft een MaySpeedguide ontwikkeld waar men de technische specificatie van een artikel kan vinden. Ook staan hier de snijgegevens van de artikelen. U wordt hier doorgelinkt naar de MaySpeedguide.

Met de ontwikkeling van de Speedcut frezen heeft Maykestag sinds enkele jaren een trend gezet die haar gelijke niet kent.

De Speedcutfrezen zijn allemaal voorzien van een speciale unieke geometrie en coating voor elke specifieke toepassing.

Hierdoor blinken de frezen allemaal uit op hun eigen specifieke toepassingsgebied.

Speedcutfrezen zijn onderverdeeld in 4 soorten categorieën:

Groenring: Universeel.
Blauwring: RVS, Inconell, Duplex, Super Duplex, Titanium, enz.
Roodring : Geharde materialen tot 68 HRC.
Geelring: Aluminium, kunststof.

Door constante innovatieve ontwikkelingen bevat het speedcut programma inmiddels al meer dan 30 verschillende uitvoeringen. Diameter vanaf Ø2mm t/m Ø25mm.

Voor bijna elke toepassing is er een Speedcut type beschikbaar en bijna allemaal binnen 24 uur leverbaar !!

Met de SPEEDCUT 4.0 ,, The Next Generation” heeft Maykestag, al jarenlang door PB TOOLS exclusief vertegenwoordigt in Nederland, een nieuwe maatstaaf gezet in het VHM frezen. Het nieuwste Ultra Micro Grain in samenspel met nieuwe revolutionaire coatings en een geoptimaliseerde slijp-geometrie , zorgt voor een zeer hoog verspaningsvolume en een ongekende standtijd verbetering. Zo is de SPEEDCUT 4.0 Universeel de eerste VHM frees die voorzien is van een dubbele coating ,, Twindur” genaamd. De SPEEDCUT 4.0 Inox is uitgevoerd met de nieuwe coating,, Ultradur” en is uitermate geschikt voor materialen zoals RVS, Hasteloy, Titanium, Duplex etc.

In dezelfde lijn als de Speedcut frezen zijn ook de Speed Drill Boren ontwikkeld.

Leverbaar vanaf Ø 0,9mm t/m 20mm in 3 x D tot 30 x D.

 

Maykestag heeft de Speeddrill boren uitgebreid. Deze boren zijn allemaal voorzien van een speciale unieke geometrie en coating voor elke specifieke toepassing. Hierdoor blinken ze allemaal uit in hun eigen specifieke toepassingsgebied. Op EMO werd een boor met een nieuwe slijpgeometrie voor chroomstalen gelanceerd met een 50 keer zo hoge standtijd. Deze standtijd verbetering zit ‘m vooral in de coating en in de dubbel geleide kanten waardoor er dus sprake is van vier geleide kanten. Dit zorgt ook voor een optimale rondheid van de boringen.  Door een speciale oppervlaktebehandeling ontstaat de beste afvoer van spanen en de modernste hightech coating zorgt voor de enorme slijtvastheid.

Het Speedtap programma.

De Speedtap blinkt uit met hoge snijsnelheden en ongekende stand tijden. Tijdens de EMO in Hannover heeft Maykestag het nieuwe tappenprogramma gepresenteerd.

Met de Speedtap 4.0 is er voor elk materiaal wel een juiste tap leverbaar. Een breed scala aan uitvoeringen snij- en rol tappen uitgevoerd in diverse soorten materialen zoals HSSE- V3, HSSE-PM en VHM voorzien van de nieuwste high- end coatings. Uiteraard zijn de ongecoate en gevaporiseerde versies ook ruim vertegenwoordigd in ons programma.

Voor alle soorten Speedtappen 4.0 klik hier.


Nu in ons assortiment de nieuwe speedtwister frezen.

Speedtwister, de hoogwaardige trochoidaal frees maakt verspanen “met voor onmogelijk gehouden” snijgegevens werkelijkheid.

  • Extreme snijgegevens voor effectieve productiviteit;
  • Geoptimaliseerde geometrie voor de perfecte spaancontrole;
  • Enorme snede diepte  tot 5xD!
  • Up-to-date  hightech coatings zetten een nieuwe standaard in het verspaningsproces.

Snijlengte van 3xD en 5xD in zowel rvs als universeel uitvoering leverbaar.